Svenska
Mest sålda
-
Title:
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Det händer inte ofta att redaktionen på Magasin Åre ogenerat hyllar något ... Men nu är det dags: Patrik Lejes bok om Åres matkultur är inget mindre än ett praktverk, med fantastiska bilder från ett av skidvärlden stora namn, legendaren Per Eriksson (med visst understöd från lokala superfotografer...
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning Bok
"Det händer inte ofta att redaktionen på Magasin Åre ogenerat hyllar något ... Men nu är det dags: Patrik Lejes bok om Åres matkultur är inget mindre än ett praktverk, med fantastiska bilder från ett av skidvärlden stora namn, legendaren Per Eriksson (med visst understöd från lokala superfotograferna Gösta Fries och Mattias Fredriksson). Om det inte vore för att vi satt mitt i Åre och skrev dessa rader skulle vi omedelbart åka hit och äta oss igenom byn, igen och igen och igen. ÅRE - MAT, DRYCK OCH SKIDÅKNING AV PATRIK LEJE, ISBN: 9789185701551 "<br/><br/>Skidåkningen på den 1420 meter höga Åre-skutan saknar motstycke i Sverige. Men Åre är så mycket mer än skidåkning. Sveriges största skidort har ett unikt utbud av riktigt bra restauranger i såväl byn som backen och ett pulserande nöjesliv som i sina bästa stunder hör till det roligaste i skidvärlden. Dessutom finns det många duktiga lokala producenter av mat, dryck och delikatesser i dessa vackra fjälltrakter.<br/><br/>Patrik Leje är ett välkänt och respekterat namn i skidsverige efter 15 år som chefredaktör på Åka skidor. Han brinner för skidåkning och har publicerat böckerna "Skidglädje" och "Världens bästa skidåkning".<br/><br/>Åremat, dryck och skidåkning är en krogguide och kokbok för skidåkare. Med förföriska skidbilder och inspirerande recept är boken en unik källa till fantastiska matupplevelser, goda drycker och genuin skidglädje.
-
Title:
Ål En Urgammal Matkultur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt ri...
Ål En Urgammal Matkultur Bok
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt rika näringsinnehåll av nyttigt fett, Omega 3, D-vitaminer och proteiner. Och så är det ju så himla gott, i alla former! Vattenkraftsturbinerna runt om i Sverige hotar att utrota ålen för gott, liksom de många miljögifterna, predatorerna säl och skarv och det oreglerade glasålsfisket i Medelhavet. En liten, hårt reglerad rest av ålafisket finns kvar, bland annat längs den mäktiga Ålakusten från Åhus till Stenshuvud. Tack och lov finns det ännu några ålafiskare kvar som kan hantverket bakom att fiska ål och föra traditionen vidare. I den här boken har Maria Blombärg, legendarisk ålakäring med många ålagillen bakom sig, samlat en mängd recept som hon utvecklat. Alla recept har kärleken till ålen som sin viktigaste ingrediens. Läs, njut och testa själv!
-
Title:
Trettio Vinkällare - Konsten Att Lagra Och Njuta Av Vin
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Bäst i världen! Trettio vinkällare - konsten att lagra och njuta av vin, har av Gourmand World Cookbook Award blivit utsedd till Best of the Best Wine Book of the Year 2023. Motivering: " Trettio vinkällare konsten att lagra och njuta av vin är skriven av den välkända vinexperten Johan Magnusson so...
Trettio Vinkällare - Konsten Att Lagra Och Njuta Av Vin Bok
<p><u>Bäst i världen</u>! </p><p>Trettio vinkällare - konsten att lagra och njuta av vin, har av <u>Gourmand World Cookbook Award</u> blivit utsedd till Best of the <u>Best Wine Book of the Year 2023.</u> </p><p><u>Motivering:</u> " Trettio vinkällare konsten att lagra och njuta av vin är skriven av den välkända vinexperten Johan Magnusson som med sina omfattande råd till alla vinälskare får dem att skapa en vinkällare för framtiden". </p><p>Trettio Vinkällare är vinnare i <u>Årets Måltidslitteratur 2022 utsedd av Måltidsakademien</u> med följande motivering:</p><p>Det definitiva referensverket för den som funderar på att lagra vin hemma. Johan Magnusson vet mer än de flesta om hur det går till, och trots mycket hysch har han fått flera samlare att visa sina skattgömmor, för oss att baxna eller imponeras av. </p><p><u>Gourmand Awards 2022</u> har utsett Trettio Vinkällare till <u>Årets dryckesbok i Sverige</u>.</p><p>Motivering i sammandrag: I Trettio Vinkällare lyckas Johan Magnusson fånga vinentusiasmen. Här finns ett tydligt budskap: alla kan ha en vinkällare. Johan lär oss allt om hur man bäst vårdar och njuter dessa drycker och hur man praktiskt bygger en vinkällare. </p><p><u>Den mest kompletta boken om att lagra och njuta av vin.</u></p><p>Detta praktverk vänder sig till dig som vill anlägga och inreda en egen vinkällare. Den ger även alla kloka råd och tips till dig som redan har en. Även den allmänt vinintresserade har mycket att hämta. Författaren delar generöst med sig av sina kunskaper om vins lagringsegenskaper, vinbedömning och vin som investeringsobjekt och inte minst om hur man utrustar sin vinkällare. </p><p>Boken ger också en fantastisk inblick i trettio svenska vinkällare i bild och text från slott till lägenhet. Innehavarna beskriver hur de ser på sitt vinintresse, vad som varit viktigt för dem vid anläggandet och hur de vill utveckla den. </p><p><u>Några rubriker:</u> Vinprovning Vinets karaktär Lagrade viner och mat Vinkällarens konstruktion, miljö och utrustning Buteljlagring Storlekens betydelse Lagringsbara klassiska viner Investera i vin Vinauktionsmarknaden Bedöma ett åldrat vin </p><p><u>Om författaren: Johan Magnusson</u> är en välkänd vinprofil, sommelier med ett gediget kunnande. Bland annat av Sveriges Handelskammare auktoriserad värderingsman för vin och destillat. Driver Skandinaviens största vinlagringsverksamhet Magnusson Fine Wine i Stockholm samt medverkar i TV- och radioprogram.</p>
-
Title:
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I nitton år nu, har jag drivit krog på Skånegatan nära Korsvägen i Göteborg, ettlitet italienskt kök för njutningslystna. Nitton år av kärlek och passion,nötta och slitna ord kanhända, lika misshandlade som carbonara och tiramisù.Ändå vidhåller jag sexton stolar är mer kärleksaffär än business. La ...
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia Bok
I nitton år nu, har jag drivit krog på Skånegatan nära Korsvägen i Göteborg, ettlitet italienskt kök för njutningslystna. Nitton år av kärlek och passion,nötta och slitna ord kanhända, lika misshandlade som carbonara och tiramisù.Ändå vidhåller jag sexton stolar är mer kärleksaffär än business. La Cucina Italiana är inget kulinariskt tempel, snarare ett gastronomiskt kapell.Lokalen är liten men alla får plats.
-
Title:
Tore Wretman - Maten Och Livet
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilden för vällagad mat, lämpliga drycker och råvarors kvalitet. Mer än någon annan i Sverige bidrog han till...
Tore Wretman - Maten Och Livet Bok
<p>Vid sidan av 1800-talet stora kulinariska/gastronomiska namn Charles Emil Hagdahl är 1900-talets motsvarighet Tore Wretman (1916 2002). För flera generationer framstår Tore Wretman som sinnebilden för vällagad mat, lämpliga drycker och råvarors kvalitet. Mer än någon annan i Sverige bidrog han till att höja kockyrkets status. Wretman blev hovtraktör 1963 och hedersdoktor 1986. Han presenterade mat och måltid i media och byggde upp ett matimperium i världsklass, med Riche, Operakällaren, Stallmästargården och flera andra restauranger. Han satt i internationella hedersgastronomiska sällskap och intressesammanslutningar och startade även utbildningar. Här skildras hans långa bana från ung kökspojke till praktik på flera av världens främsta restauranger och hotell. Wretmans vilja, kunskaper, visionära idéer och sociala skicklighet var enastående. Initierat, engagerat och kunnigt skildrar Ekdahl i text hela Wretmans gärning. Det är en bred berättelse med maten, köket och serveringen i fokus. På köpet får läsaren recept och kulturhistoria, skildrade möten och samtal. Allt ytterligare belyst av de många fotografierna från Wretmans aktiviteter.</p><p>Mats Ekdahl är journalist och författare, tidigare bl.a. chefredaktör för Läkartidningen, tidningen Vi, Resumé och Tidningen Arbetet. Han har även varit verksam som generaldirektör. Han var Wretman behjälplig med flera av dennes minnesböcker. Ekdahl har också varit gästprofessor i journalistik. Björn Lindberg tillhör de legendariska matfotograferna och har medverkat i ett stort antal böcker och tidningar. Han följde även Tore Wretman under 30 år som fotograf.<br/><br/>Sagt om boken:<br/><br/>"Denna gedigna biografi med linneomslag och högklassig layout innehåller talrika foton och illustrationer av Björn Lindberg, Wretmans vän och en välkänd matillustratör." Eeva-Stiina Sundén, BTJ</p><p>"En av de första i sitt slag, och varmt välkomnad /.../ de korta kapitlen serveras med angenäm styrka och smak." Per Rydén, Jönköpingsposten</p><p>"Jag älskar att bläddra i boken Tore Wretman: Maten och livet. Det är inte en klassisk kokbok, men jag tycker att det är intressant att lära känna Tore Wretman i den boken, inte minst för de restauranger jag jobbar med. Det var ju han som räddade Riche 1945, efter andra världskriget." Matilda Jackson, dotter till PG Nilsson svarar på frågan "Vilken är den bästa kokbok du vet?" i Dagens industri, 9 september 2022.<br/></p>
-
Title:
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I den här omfattande krogguiden och inspirerande kokboken presenteras traktens godbitar, från mysiga fjällkrogar i Sälen till vackert belägna restauranger runt Siljan och södra Dalarna. Dalarna har ett unikt utbud av bra restauranger och lokala producenter av mat och dryck.Så följ med till Dalarnas...
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt Bok
<p>I den här omfattande krogguiden och inspirerande kokboken presenteras traktens godbitar, från mysiga fjällkrogar i Sälen till vackert belägna restauranger runt Siljan och södra Dalarna. Dalarna har ett unikt utbud av bra restauranger och lokala producenter av mat och dryck.</p><p>Så följ med till Dalarnas vackraste platser och gastronomiska höjdpunkter! Läs om spännande restauranger, närproducerad mat och underbar natur. Med förföriska bilder, initierade texter, inspirerande recept och roliga dryckestips är den här välgjorda och vackra boken en unik källa till äkta matglädje.</p><p>Bokens författare Patrik Leje är ett välkänt och respekterat namn i mediebranschen. Han varvar sina bokutgivningar med att skriva om resor för bland annat Dagens nyheter. <i>Dalarna - mat & dryck året runt </i>är ett samarbete med den erkända fotografen Per Eriksson från Falun och en uppföljning av succéboken <i>Gotland - mat, dryck & öliv </i>som gavs ut 2018.<br/></p>
-
Title:
Dine With The Devil
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Dine with the Devil Dler Hilmis sjuåriga dröm: från en framgångsrik Instagramprofil till en bok om världens mest kända kärlekshistoria. Vi pratar då inte om Romeo och Julia, vi pratar om mat och dryck.I boken varvas häftiga mat- och dryckeskombinationer med olika berättelser och recept från världen...
Dine With The Devil Bok
<p>Dine with the Devil Dler Hilmis sjuåriga dröm: från en framgångsrik Instagramprofil till en bok om världens mest kända kärlekshistoria. Vi pratar då inte om Romeo och Julia, vi pratar om mat och dryck.</p><p>I boken varvas häftiga mat- och dryckeskombinationer med olika berättelser och recept från världens alla kök. Efter varje kapitel presenteras recepten på de godbitar som serverats i berättelsen.</p><p>Detta är en bok för matälskare, men också för dem som uppskattar en lekfull och erotisk berättelse sammanflätad med innovativa kulinariska äventyr. Boken inbjuder till kreativitet och närhet i köket tillsammans med sin partner. </p><p>Dler Hilmi hoppas att läsaren ska njuta av historierna, attraheras av recepten och uppskatta de unika vintipsen.</p>
Utvalt - Svenska
Människors möte med mat och måltider syftar till att ge en ökad förståelse för samhällsrelevant kostvetenskaplig kunskap. Bland annat belyser boken matvanor ur ett hållbarhetsperspektiv, matlandskap ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt